Artikel / Konserter / Recensioner

FIDLAR på Bananpiren

Foto: Hilda Arnebäck

Foto: Hilda Arnebäck

Efter att The Libertines flyttat fram sin spelning en dag var det många festivalbesökare som blivit utan rejält kaos under torsdagen. Detta åtgärdade dock FIDLAR redan från första stund när man med en cover på Beastie Boys Sabotage fick en liten men engagerad publik att studsa från första början.

FIDLAR, eller Fuck It Dog Life’s A Risk, är kända för sina energiska livespelningar och det råder inga tvivel om att man lärt sig sitt vinstrecept väl. Med ett material som inte kan kallas för varierat lyckas man ändå fånga kärnan i den care free-punken som gör LA-akten väldigt lätt att älska i spår som Cheap Beer, Max Can’t Surf och 5 to 9.

Det är dock inte bara det härliga i att skrika ‘I drink cheap beer, so what, fuck you’ som gör spelningen till kvällen härligaste Göteborgsfest. Samtliga i kvartetten imponerar på sina vardera instrument och man må vara fuck-ups i livet men musikmässigt på scen är det i princip fläckfritt. Tyvärr bränner man av sitt mest explosiva material under första halvan av konserten vilket gör att den avslutande går något på tomgång.

Publiken visar en enorm kärlek för bandet och imponerar på sångaren Zac Caper som ständigt häller på tändvätska. En rakt igenom bra punkig spelning att släppa loss med efter att ha betalat 65 kronor för en Norrlands Guld Ljus.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s