Artikel / Konserter / Recensioner

Floating Points i Dungen

13987034_10210185920225024_447031445_o

Det är ändå en respektabel skara som tagit sig till dungen för att se Floating Points göra sina långa utdragna uppbyggnader. Många står grupperade under de lätt regnskyddande träden i sina oliksponsrade ponchos. Få lämnar trots regnets och vindens tilltagande styrka, ett tydligt tecken på spelningens kvalitet.

Svävande, långa intron som växlar upp för att sedan explodera i avancerade rytmer frontade av entoniga, starkt klingande gitarrsolon tar oss med på en resa ut i rymden. Långsamt accelererar vi genom atmosfären för att sedan bryta oss loss från jordens dragningskraft och fritt sväva ut i universum.

Övergångarna mellan låtarna kunde varit något mer slipade då momentumet dör något i växlingarna. Annars håller Floating Points vårt humör uppe och får oss att glömma regnet som sakta men säkert gör att vi kommer sitta hostandes på tåget hem mot Stockholm på söndag.

Betyg: 5/7

 

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s