Artikel / Festival

Popaganda 2016

popaganda16

FVI rapporterar från Eriksdalsbadet och Popaganda. Här finner du samtliga recensioner och rapporter från festivalen, häng också med i vårt Twitterflöde som går att hitta till höger eller via länken nedan.

Vår Twitter
Guide till festivalen
Spelschema

Recensioner
Moon City Boys
FKA twigs
Frankie Cosmos
[ingenting]

Rapporter

Fredag
Den stekande solen och antalet helt svartklädda människor ska enligt ryktet fått livshotande konsekvenser. Badet har aldrig sett så lockande ut. Moon City Boys tycktes trots sin mörka musik trivas bra i solskenet. Det verkar generellt vara väldigt lite folk på området i år, men vi är positiva och hyllar istället de kortare barköerna. 45 kronor för 33cl Norrlands Guld Ljus är inte ett lyckligt pris. Markus Krunegård imponerade med sitt avskalade set. Elias spelade en hyllningskonsert till förra årets headliner James Blake. Little Jinder fick oss genom sitt mellansnack att förstå varför folk tycker vi Stockholmare är dryga. FKA twigs är fortfarande coolast.

Lördag
Att sitta i skuggan på gräset, dricka gratis juice och lyssna på Frankie Cosmos är en mer än duglig start på dagen. Hon har också den snyggaste merchen vi sett på länge. På läktaren under konstsimmet hörs den mycket träffande kommentaren “vi har ju egentligen ingen aning om det här är bra eller inte”. Amanda Bergman känns som en person som det är mysigt att äta picknick med just en sådan här varm sommardag. [ingenting] lyckas både låta bäst och se helt uttråkade ut. Den lilla killen som kom in och sjöng refrängen i Satans högra hand är provocerande kylig. Niki & The Dove kan göra precis vad de vill, det blir åtminstone alltid dansant. Att Jonathan Johansson var överlägset bäst på hela festivalen trots att han inte ens spelade i 40 minuter säger en del om både honom och årets lineup.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s