Artikel / Konserter / Recensioner

Moon City Boys på Popaganda 2016

14159060_10154453434229268_581040660_n

Att Moon City Boys skramliga musik gör sig bäst i svettiga, mörka lokaler när några öl för mycket slunkit ner är något det är svårt att argumentera mot. Det är därför med en viss tveksamhet jag befinner mig på plats för att se den lokala förmågan spela på en solbadande festivalscen när de flesta inte ens slutat arbetet än.

Moon City Boys släppte i början av sommaren sitt debutalbum I Need More, en av årets bästa svenska debutplattor. Under sina nu fem år som band har man byggt upp ett rykte som liknar det Savages blivit en av vår tids främsta liveakter. MCB är inte lika aggressiva i sin framtoning men med sin postpunk lyckas man väva in lyssnaren på ett liknande sätt, något som nu alltså känns hotat endast på grund av förutsättningarna.

Sofia Eklund, Kelly Wedin, Ella Rolf och Josefina Pukitis som bildar konstellationen bemästrar den något obekväma situationen på bästa sätt och basgångarna som hör hemma i underjorden lyckas skapa en trevlig stämning för den lilla men intresserade skaran som tagit sig in till Eriksdalsbadet.

Spelningen når under sin trettio minuter långa levnadsperiod sitt klimax i singeln Delta Love, bandets kanske bästa spår som man felfritt framför och dagens första danssteg är tagna. Tyvärr måste man avsluta sin spelning abrupt då man dragit ut över tiden, eller planerat dåligt, oavsett vad blir det ett något snöpligt slut på en annars klart godkänd spelning.

Betyg: 4/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s