Artikel / Konserter / Recensioner

FKA twigs på Popaganda

fka twigs popaganda

Att FKA twigs inte skulle vara den mest publikfriande avslutningsakten som en kväll på Popaganda haft var nog alla med på. Hon gör det dock ännu svårare för sig själv med ett introvert och udda set där beatsen ofta vrids och vänds på till nästintill oigenkännlighet. När det träffar rätt är det självklart och precis det som FKA twigs ska vara, tyvärr är så inte alltid fallet.

Hennes scennärvaro med en väl avvägd mix av integritet och självutlämnande och stora doser dans är fängslande och musiken en instruktionsbok i hur lite det egentligen behövs för att skapa ett hypnotiskt beat. Det briljant minimalistiska och simpla är det som fått oss att älska FKA twigs och det är när hon håller sig till det som det är som allra bäst. Glass & Patrons är vacker i sin enkelhet och gör sig mycket bättre än exempelvis Figure 8 med sina komplexa rytmer. Det är fullt förståeligt att hon och bandet vill utmana sig själva, förändra och hitta nya vägar men denna kväll på Popaganda blir det ibland snarare otydligt och grötigt.

Two Weeks lyfter spelningen till en helt ny nivå när den görs i en i stort sett oförändrad version och då blir det tydligt vilken potential hon besitter som liveakt. Det är egentligen också första gången som det går att riktigt slappna av och njuta utan att ständigt bli överraskad av oväntade polirytmer. Hon utnyttjar inte heller hela speltiden utan går av när en förväntar sig åtminstone tre låtar till. Det känns lite märkligt och ofullständigt men råder inga tvivel om att hon fortfarande är coolast.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s