Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#75: Geowulf

geowulf

FVI Introducerar #75
Geowulf
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify

Geowulf består utav Star Kendrick och Toma Banjanin som träffades för första gången i Australien men sedan dess bott i bland annat Göteborg, Köpenhamn och Berlin för att tillslut inte helt oväntat landa i London. I somras släppte duon ifrån sig sin debutsingel Saltwater via 37 Adventures.

Debutsingeln hittade komponenter från allt det goda inom dagens indiepop men lyckades samtidigt skapa något helt eget. Den oemotståndliga melodin kombinerat med den svalkande kompositionen skapade den perfekta sommarlåten och för att vara en debutsingel lät Geowulfs sound väl utvecklat och målmedvetet. Sedan dess har mina förväntningar varit skyhöga på duon och i veckan landade äntligen det andra smakprovet i form av Don’t Talk About You.

Don’t Talk About You delar flera likheter med Saltwater men utgår istället från 70-talspop och skapar just den känslan som gör Fleetwood Macs Rumours till en tidlös skiva ingen kan tycka illa om. Geowulf lyckas cementera ett charmigt sound som känns ämnat för något stort och det ska bli spännande att följa bandets utveckling.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi bland annat genom att introducera nya akter. Samtliga som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s