Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#76: EAT FAST

eatfast

FVI Introducerar #76
EAT FAST
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify

EAT FAST (tidigare bara EAT) startade som ett soloprojekt för frontmannen Adam Pearson, Pearson valde sedan att hoppa av sin utbildning och rekrytera tre medlemmar till sitt band. Ett beslut som kanske inte gör mamma stolt eller är något jag skulle rekommendera, not in this economy. Men beslutet var taget och efter ett par lovande demos landade debutsingeln Stammer hämtad från EP:n Fenham Dread(Lock).

Stammer visade på bandets förmåga till att skapa popmelodier täckt i en skränig och högljudd kostym men stack egentligen inte ut speciellt mycket. Det var inte förrän den senaste singeln, Public Display of Affection, alla bitar föll på plats. Under sina dryga tre och en halv minut lyckas EAT FAST med en lysande produktion bygga upp ett kontrollerat beroendeframkallande kaos.

EAT FAST är redan bokade till nästa års upplaga av den prestigefyllda showcasefestivalen The Great Escape och under 2017 väntas även debutalbum. Med tanke på den starka utvecklingskurva man visat upp hittills är det en förstagiv väl värd förväntan och längtan.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s