Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#77: Yellow Days

yellowdays

FVI Introducerar #77
Yellow Days
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify

17 år gammal har George van den Broek under hösten gett ifrån sig några riktigt lovande singlar under namnet Yellow Days. På debuten Your Hand Holding Mine stod van den Broeks souliga stämma i fokus. En mysig låt som klädde höstlöven väl.

Förra veckan släppte Yellow Days sin debut-EP Harmless Melodies innehållande sju välproducerade, släpiga låtar. Att den brittiska talangen kunde sjunga var känt redan från första singeln men det var inte förrän på släppet vi fick se exakt hur bra Yellow Days kan bli.

Redan under introt framgår George van den Broeks stora talang där han på ett skickligt sätt lyckas fånga något sorts kärleksbarn mellan King Krule och Only Real (tiden innan Only Real blev väldigt glad). Det är också i de instrumentala stunderna Yellow Days lyckas uppnå sina högsta höjder. Rösten som vid första anblick kan anses vara hans starka sida hamnar ofta i skymundan när man väl gjort entré i van den Broeks värld.

Yellow Days sound känns kanske inte i alla stunder helt färdigutvecklat, men det finns tydliga tendenser på stor potential – speciellt med tanke på att pojken inte ens är myndig.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s