Artikel / Lyssna / Nyheter

PREMIÄR: Cat Princess – Lust and Life

Uppsalabandet Cat Princess släpper nästa fredag sin EP Please Me, uppvärmningen började redan igår då den lekfulla och dansanta Take a Ride som hade premiär på HYMN där även en intervju finns att läsa med bandet. Idag är det vår tur att avtäcka ytterligare ett spår från det kommande släppet.

Lust and Life fortsätter att bygga på det mycket lovande egna sound och är ett rejält kliv från de två första singlarna som släppts tidigare under året. Vi som sett bandet live vet att det finns potential i bandets sound som på ett genomarbetat sätt blandar kreativ 80-talspop med moderna indie pop-influenser och det är just det man visar på Lust and Life. Sångaren Nils utmärkande sångstil påminner i sina stunder om (och få inte hybris nu, Cat Princess) David Bowie och kompositionen i övrigt klär den mycket väl.

Två spår på två dagar som visar att Cat Princess är ett band att hålla ögonen på i en tid där indievärlden tillslut verkar lämna 90-talet för 80-talet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s