Artikel / Lyssna / Nyheter

LYSSNA: PLAZA – Deep In My Head

PLAZA från lilla brittiska skitorten Hartlepool växte fram som ett lovande namn på den brittiska indiescenen under förra året. Den 14 april släpper man sin självbetitlade debut-EP via Beyond the Wall Records och bjuder i väntan på ett smakprov.

Deep In My Head är en maffig välproducerad som framförallt bemästrar detta med att bygga upp en stark och stor ljudbild. Detta görs egentligen genom klassisk brittisk indie rock-struktur även fast PLAZA valt att bredda den då man själva kallar sin musik för post-indie. Detta var ett begrepp jag givetvis ställde mig något skeptisk till från början. Vid större eftertanke har jag dock kommit fram till är en rätt bra beskrivning. Så, post-indie it is, bra grejer dit Blaenavon även kan tänkas höra till.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s