Artikel / Lyssna / Nyheter

LYSSNA: Lazy Day – With My Mind

Lazy Day låter som ett helt gäng av de nya indieband som etablerat sig under senaste året. Det dröjer inte många sekunder av With My Mind förrän det går att spåra det sound som alltmer börjar framstå som 2017 års starkaste indiesound. Drömsk pop som snärjar in en i moln vilka varken löses upp eller släpper taget förrän låtens slut. Det är visserligen en genre där det är svårt att avgöra precis varför vissa sticker ut och där ack för många lyckas återskapa en billig kopia.

Gemensamt för samtliga de band som lyckas är för mig de som från första stund skapar en karaktär och trovärdighet. Ett fenomen som ofta hör det ihop med att den underbart melodiskt och lunkande gitarrpopen förstärks av en signifikativ stämma. Så är även fallet med Lazy Day och sångerskan Tilly Scantlebury, ett band att hålla ögonen på.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s