Artikel / Lyssna / Nyheter

LYSSNA: New Feelings – If You Want Me To Dance

Sedan debuten på Stockholmsfestivalen Den Bästa Sommaren förra sommaren har New Feelings blivit ett namn att räkna med utan att ha en enda singel ute. Under hösten och vintern har man dykt upp på diverse livescener och ordet har spridit sig på ett sällan skådat vis, något som lett till titelns om huvudstadens mest hypade liveband.

Debutsingeln och självutgivna If You Want Me To Dance förmedlar det, för bandet redan karaktäristiska, skamlösa flörtande med 80-talets starkaste kort. New Feelings för det väl bekanta soundet till 10-talet utan att låta pastiche, istället känns det återupplivat med klass och talang. Bandet består bland annat av Anton Strandberg från Lion’s Den som i en intervju med Profet beskrev Blondie, Springsteen, Devo, Van Halen och Dire Straits som influenser till New Feelings. En galen mix där man hittar perfektion.

New Feelings retropop är med all säkerhet här för att stanna och om man ännu inte har hunnit se bandet live är det hög tid innan spelningarna blir både dyrare och mer sällsynta.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s