Artikel / Recensioner

Justice på Orange

När Xavier de Rosney och Gaspard Augé äntrar Roskildes största scen har det gått tio år sedan man började sin resa mot de största scenerna med debutalbumet Cross. Ett album innehållandes spår som D.A.N.C.E., Genesis och Waters Of Nazareth fick den rockiga producentduons lysande kors att spridas snabbt över hela världen.

När Justice spelade på Hultsfred 2012 kändes man som en av de ballaste liveakterna i världen. Men trots att draget framför Orange är konstant under duons spelning känns det som något denna gång har förändrats. Det börjar starkt med nya singeln Safe and Sound som snyggt vävs ihop med klassikern D.A.N.C.E., fransmännen rättfärdigar verkligen sin plats på festivalens största scen. I hela sin framtoning framstår man som moderna rockstjärnor och till en inledning känns man ostoppbara. Men ju längre konserten lider med snyggt ihopmixande av såväl gammalt som nytt material, desto naknare framstår kejsaren.

Ljusshowen är perfekt och Justice är estetiskt fulländade, men man är något av en one trick pony. Med det tredje, svagare albumet Woman i ryggen och äldre album som inte åldrats superväl faller Justice ofta in i återkommande, nästintill identiska mönster. Dropen som bara utav sin egenskap som drop verkar frälsa publiken om och om igen blir mindre imponerade för var gång och Justice rock-popiga elektroniska sound känns plattare för var låt som går. Varje uppbyggnad och invävning av material som alla slutar i det högenergiska klimaxet känns till slut som att kolla på en magiker göra samma korttrick felfritt 12 gånger om men lista ut hur det gick till efter andra. Det är imponerande överlag, men ack minde exalterande redan efter ett par gånger.

Setlisten innehåller roliga spår som Stress, Newjack och givetvis We Are Your Friends som får kvällens största jubel. Stress är dock ett tydligt exempel där Justice i sitt mixande istället för att förstärka skalar av det unika spårets spets då den snabbt söker sig tillbaka till konsertens förutsägbara mall.

Justice är fortfarande en bra liveakt, energin i musiken och den maffiga scenen gör att natten framför Orange ändå blir den fest som namnet associeras till. Men i ärlighetens namn är man förutom festen inte mycket att minnas år 2017. Tack för en skoj fest i Roskildenatten!

Betyg: 3/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s