Artikel / Konserter / Recensioner

Future Islands på Arena

Att hitta någonting en gör riktigt bra är något alla borde sträva efter, dock inte nöja sig med. Future Islands har verkligen hittat sin grej, men känns tyvärr också rätt nöjda med det.

Behagliga synthmelodier, långa uppbyggnader, Samuel T. Herrings föränderliga sång och kontrasten mellan att han ser ut som en småbitter mellanchef men flippar ur på scenen räcker en bit. Dock inte tillräckligt långt för att underhålla 20.000 småtrötta festivalbesökare klockan 16.00 i över en timme.

När hits som Balance och Seasons (Waiting On You) spelas är publiken som en ko som precis släppts ut på grönbete för året, helt vild. Däremellan är det mer en stadig lunk där alla egentligen bara hoppas på att nästa låt kommer vara bättre, eller kanske bjuda på något som är lite omväxlande i alla fall?

Future Islands gynnas inte av att de förväntas spela i över en timme bara för att deras storlek som band nästan kräver det. Kortare och mer intensiva set på festivaler är något som trion definitivt borde fundera på.

Av de tre band som vi såg för fem år sedan på Hultsfred och ser igen i år på Roskilde har Justice blivit sämre, The xx blivit bättre och Future Islands blivit större. Större är inte alltid bättre.

Betyg: 4/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s