Artikel / Konserter

Angel Olsen på Avalon

Ett välfyllt Avalontält med en blandning av Angel Olsen-fanatiker och regnskygga endagsbesökare möts först av att fem bakgrundsmusiker kliver upp på scenen och låter ett skramlande muller agera ridå inför den stundande konserten. När huvudpersonen själv stegar in tystnar mullret snart och en något osäker version av High & Wild tar över. Det känns som att tillställningen börjar på riktigt först när andranumret Shut Up Kiss Me drar igång och par och kompisgäng i alla åldrar anammar låttitelns budskap. Hur spelningen sedan utvecklas är ytterst märkligt.

Under ett parti med tre lugnare låtar på raken tar de pratande regnflyktingarna över och trots att jag står ungefär i mitten av tältet är det svårt att fokusera på ljudet från scenen och Angel blir märkbart störd av sorlet. Till slut går det så långt att hon helt enkelt ber publiken att hålla käften. Hon blandar känslor och det är svårt att få grepp om vad hon egentligen tycker om att ge den här konserten. Ibland vill hon byta kärleksdagböcker med publiken och ibland ta reda på om någon testat psykedeliska droger för första gången under festivalen. Hon missar en vers i Sister (som för övrigt inte nådde det klimax som är höjdpunkten på senaste albumet) och säger att “sometimes in life you skip a verse, if you don’t believe me you can go fuck yourself”.

Det hela avslutas med en mäktig version av Woman som byggs upp och bryts ner i två omgångar där den sista intensitetstoppen är spelningens absoluta höjdpunkt. Efter det känner nog alla sig ganska klara med det här, såväl publiken som Angel och hennes band.

Betyg: 3/7

 

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s