Festival / Lyssna / Nyheter

Way Out West 2017

FVI rapporterar i vanlig ordning från Göteborg och Way Out West. Här finner du samtliga recensioner och rapporter från festivalen, häng också med i vårt Twitterflöde som går att hitta till höger eller via länken nedan.

Vår Twitter
Vår guide
Spelschema

Rama Lama Radios poddavsnitt från Way Out West

Recensioner
The Radio Dept. på Linné
Let’s Eat Grandma på Pustervik
Mac DeMarco på Azalea
The xx på Azalea
Tycho på Linné
Kikagaku Moyo på Folkteatern

Rapporter
Torsdag
Verkligheten överträffade skämtet när kön till VIP-ingången aldrig tog slut på världens mest ackrediterade festival. Göra halloumimacka (med vitlökssås, rödlök och sallad!) som matsäck är en god lifesaver när till och med langosen kostar 80:-. Inte ens ett brandlarm, bombhot eller misstroendeförklaring skulle kunna få Radio Dept. att ens ta ett kliv på scen (inte för att vi rörde oss mycket mer). WOW skulle må bra av ytterligare en scen på området när akter som Let’s Eat Grandma får slåss mot dansgolvs-bas mitt i natten. Frank Ocean utnyttjade en akademisk kvart men höll sedan ett instagrammande Slottsskogen stenhårt. Danny Browns publik älskar Danny Brown och kompenserade för Radio Dept.-stelheten i Linnétältet. Norrlands Guld 4.7% är inte särskilt gott eller prisvärt i år heller. Solen sken och solskyddsfaktor behövdes inte, för har någon någonsin sett en solbränd Göteborgare? Vi är mycket taggade på ölpizzan, stay tuned.

Fredag
Mac DeMarco-fans gillar att se ut som Mac DeMarco som gillar att vara Mac DeMarco. Ena halvan av oss ser numera ut som en farsa när han försöker fota ungdomsfenomenet “DJ”, i detta fall Jon Hopkins. Kritiska journalisterna Rebecca & Fiona intervjuade fd. inrikesministern och gränsstängaren Anders Ygeman på WOW ryggdunkartalks. Oh Sees är blueprint för allt ett garagerockband borde vara. Metros #varinteendouche-stånd spelar sjukt douchig musik. Kul att gräsrökandet verkar ha fått fäste på Way Out West, ett litet steg närmre Roskilde. Findus ärtglass med nachos(!) är en av festivalens största överraskningar och gör 200 meter sponsorloppet direkt efter ingången lite mer förlåtligt. The xx imponerande än en gång och har en av världens just nu starkaste sista tredjedel som liveband. Extra pluspoäng för Jamie som rockade full Adidas-tracksuit, ett steg från de helsvarta, stilrena kläderna bandet brukar förknippas med. “Like Morrissey”, när xx-Oliver Sim viftade runt på en uppkastad ros är kandidat till bästa improviserade mellansnack.

Lördag

Lördagstraditionen med regn och lera höll i sig även detta år på Way Out West. Tycho och The Blaze tävlade i bäst visuell upplevelse på siluettscenen no. 1 Linné, här har vi sett många siluetter genom åren och det har aldrig slagit fel. Ärtglassen i all ära, men ölpizzan är en av de godaste pizzorna vi ätit (mer om det i kommande Rama Lama Radio-avsnitt). Linnea Henriksson, George Ezra, Conor Oberst, Oskar Linnros, London Grammar och Regina Spektor på de två största scenerna är ingen superlineup, för oss i alla fall, men kanske på Lugna Favoriter-festivalen i Kungsträdgården 2030. Japanska folkpsycharna Kikagaku Moyo var desto roligare och sådana bokningar ska WOW ha cred för. Vi har sett flera 16/17-åriga killgäng där nästan alla bär bandana, är detta den beryktade gängkulturen i gbg eller en vädjan till Luger att boka Axl Rose & Co. Vi överlevde WOW utan att gå i personlig konkurs – allt tack vare det beprövade, kanske något töntiga, konceptet matsäck. Way Out West är över för i år och vi tackar för oss, ses eventuellt nästa år.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s