Artikel / Konserter / Recensioner

The Radio Dept. på Linné

 

Foto: Olle Kirchmeier

Första konserten på årets Way Out West blev The Radio Dept. i ett glesbefolkat Linnétält. Efter att ha stått i världens längsta Press/VIP-kö in på området unnade vi oss att lägga oss ned i gräset längst bak i tältet. Jag ljuger inte när jag säger vi såg mer engagerade ut än bandet med vårt lugna stampande i takt med en fot ibland.

Att se The Radio Dept. är ungefär som att lyssna på bandet ur riktigt bra högtalare. De rör varken en fena eller min utan spelar sina låtar rakt upp och ned på ett snyggt sätt. Det är då tur att de har en rejäl låtskatt att gräva i. Låtar som Occupied, Death To Fascism och Heaven’s On Fire gör sig alldeles utmärkt även utan vidare scenshow.

Även om The Radio Dept. inte får festivalblodet att koka står de för en mysig och lagom inledning på festivalen. Jag kan dock inte låta bli att undra om de inte hade stått på Flamingo istället om de bara orkat anstränga sig, även utanför studion.

Betyg: 4/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s