Artikel / Konserter / Recensioner

Kikagaku Moyo på Folkteatern

Foto: Elvira Pihl

Valet för sista nattens Stay Out West föll på Folkteatern och en kväll i psykens tecken med Kikagaku Moyo och Josefin Öhrn + The Liberation.

Japanerna från Tokyo ser ut exakt som du förväntar dig att japanska musiker som blandar traditionell japansk folkmusik med psykedelisk rock ska göra. Alla långhåriga och med olika täta mustascher. De säger inte heller många ord eller rör sig speciellt mycket under hela spelningen. Det de saknar i rörelse på scenen låter de musiken fylla ut istället.

Hela konserten är en lektion i dynamik och följsamhet som band. Tempot och intensiteten tas upp och ner och publiken följer slaviskt med. Som bäst är det i de mest intensiva stunderna, men då endast för att de har tillåtit sig själva att bygga upp stämningen tillräckligt länge. Att ösa på max konstant hade blivit jobbigt för publiken och det är de väl medvetna om.

Avslutande låten, och deras största hit, Smoke and Mirrors görs i en utdragen version där en flera gånger tänker att det är slut innan det karakteristiska gitarriffet återvänder och börjar bygga upp för en ny urladdning. Kikagaku Moyo är perfekta på en inomhusscen mitt i natten på Way Out West, det till skillnad från många andra bokningar som tvingats in på Stay Out West endast för att de inte har storleken som krävs för att fylla Slottsskogens minsta scen Linné.

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s