Artikel / Nyheter

FVIndies guide till Popaganda 2017

Sommarens sista fest och kanske bästa ölhageshäng står Popaganda i vanlig ordning för. För att förenkla det logistikprojekt som det kan vara att ta sig mellan scener och barer i rätt tid har vi satt ihop en liten guide till helgens festival.

Fredag
Den arbetslöse eller halvdagsbelönade kan inleda sommarens sista festival med El Perro Del Mar som redan kl 14.40 sparkar igång festen. Likt tidigare år kan vi säkert även förvänta oss en happy hour på ölen vilket gör att Popagandas utomordentliga ölhage blir extra attraktiv att kombinera med årets första akt. Konstsimmet har länge varit en av Popagandas fem pelare men i år har vattensportsutbudet utökats! Kl 16.00 är det dags för lagkapp 4 x 50m fristil i poolen och även fast vi inte lär få se Sarah Sjöström slå sitt 384e världsrekord för sommaren känns det som ett måste.

Klockan halv fem är det sedan dags för en av festivalens höjdpunkter. Man ska inte sticka under stol med att Popagandas line-up i år känns som en dröm som senast drömdes för fem år sedan men The Vaccines kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan. Faktum är att Londonbandet förutom nostalgi är fantastiskt bra live och trots den okristliga tiden känns det som att kvartetten kommer göra sig bra på Eriksdalsbadet. I setlisten återfinns klassiker som Post Break-Up Sex, All in White och Norgaard men även nya osläppta spår med fantastiska namn som Let Me Take You Surfing in the Sky och Your Love Is My Favourite Band (två titlar som låter som rader ur ett Alex Turner universum)

Nostalgibadandet slutar inte med Vaccines utan fortsätter ganska tvärt när Two Door Cinema Club dansar igång kvällen strax efter kl 18. En akt som kanske inte åldrats så väl men som vi har goda minnen från liveupplevelser under tidigt 10-tal (som ju verkar vara dagens tema på Popaganda). 19.50 fortsätter Säkert! sitt segertåg som fått några av de bästa recensionerna under årets festivaler. För den som är ute efter P3-certifierad fest spelar under dagen Ana Diaz, Léon och Joy men om det istället är P3-certifierad ångest man behöver gör Hurula ingen besviken på Lilla scenen kockan 20.55. Första dagen av två avslutas med glada indiepoparklassikerna Phoenix kl 21.45. Fransmännen släppte tidigare under året sitt första album på fyra år och är kända för sin förmåga att fullständigt fånga en publik med en ambitiös liveshow, en spelning som utlovar mycket kul med andra ord.

För den som vill fortsätta festa i ankans tecken arrangeras som vanligt en efterfest. Likt förra året hålls den på Nobelberget och där fortsätter nostalgin i form av Familjen och P3-certifieringen via Solen, Maja Francis och Death Team. Förutom det är det DJ-battle mellan festivalmediejättarna Festivalrykten och Festivalpodden som kan bli både smutsigt och dansigt. En kväll helt i samklang med dagsschemat.

Lördag

Festivalens andra och avslutande dag inleds för vår del med det traditionella konstsimmet av Stockholm Konstsim Herr klockan 15.45. Ett inslag på Popaganda som känns lika givet som att en ser något band vars debutalbum en gillade för fem år sedan men inte lyssnat på sedan dess. Direkt efter det är det dags för Jonathan Johansson att försöka återupprepa fjolårets efterfestsuccé när han i år har blivit uppgraderad(kanske är bättre att spela klockan 01 i en industrilokal egentligen menmen) till festivalområdets stora scen. Malmösonen har med rätta gjort sig ett namn att räkna med på den svenska popscenen.

Innan det är dags för ett typexempel i scandi-pop går det bra att ölhageshänga till Norges Zara Larsson, Astrid S, samt Oskar Linnros som förhoppningsvis besparar oss de plågsamma mellansnacken vi lyckades höra under tiden vi åt ölpizza på Way Out West. Skott spelar 18.45 på Lilla scenen och även om hon ännu bara har släppt ett antal singlar känns det fullt rimligt att hon tar över som nästa popdrottning när lovord från både Lorde och Katy Perry synts på sociala medier.

alt-J kliver på Stora scenen strax efter halv åtta och det är svårt att veta vad vi kan förvänta oss. Det väldöpta albumet Relaxer(om en skulle beskriva albumet med ett ord skulle det vara “avslappnande”), som släpptes tidigare i år känns svårt att blanda med deras tidigare alster och fortfarande ge ett sammanhängande framträdande. Gamla hits som Left Hand Free, Breezeblocks och Tessellate lär dock inte göra någon besviken.

Stänger festivalens Lilla scen klockan 20.40 gör The Radio Dept. som visserligen spelade vackert men inte imponerade i övrigt när vi nyligen såg dem på Way Out West. Om inte annat kan det vara bra bakgrundsmusik till när de sista spåren av sommarsolen försvinner för i år. Efter det får känslan avgöra om det blir att se Tove Lo bara för att eller dricka billig öl på bar innan efterfesten, ingen vet än hur det kommer sluta.

Efterfesterna på lördagen lockar med Niki & The Dove och Mount Liberation Unlimited men också viljan att se vad Colleagues Sound System(som låter som ett hånande skämt vi skulle dra sent på natten) är för något.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s