Artikel / Konserter / Recensioner

Phoenix på Popaganda

Det finns band som flyger ett tag, och så finns det band som håller i längden. Senast jag såg Phoenix var för över fyra år sedan på Hultsfred i Stoxa och trots att det överträffade alla mina förväntningar tror jag inte att jag hört ett Phoenixalbum sen dess. Men när Versaillesbandet kliver på scenen som har som en utrullad skärm på golvet och en stor vinklad spegel(se den fantastiska bilden) ut mot publiken vet en direkt att det här kommer bli en fest.

Snärtigt studsande refränger med progressiva trum- och gitarrfigurer och breaks där den där halvsekundens tystnad är lika viktig som den trallvänliga melodin gör att det blir svårt att inte ryckas med i färgexplosionen som sker på scen. Den ständigt föränderiga under/backdropen gör att en inte vill slita blicken från scenen i onödan och publiken på Eriksdalsbadet är helt i fransmännens våld under hela spelningen. Phoenix är verkligen ett säkert och värdigt headlinernamn för en festival med Popagandas ambitioner.

Självklart är gamla indiedansgolvsklassiker som Liztomania, 1901 och If I Ever Feel Better(som denna gång mashas ihop med Funky Squaredance) precis lika medryckande som för 5 år sedan men även det nyare materialet håller hög liveklass. När jag hör avslutande Ti Amo från senaste albumet för andra gången under konserten(och någonsin för mig) och sångaren Thomas Mars är ute och crowssurfar känns det redan som en klassiker.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s