Artikel / Konserter / Recensioner

Solen på Popaganda

Solen är ett band som verkligen kräver de rätta förutsättningarna för att lyfta, och Nobelberget vid midnatt är så nära en kommer.

När jag senast såg Solen var det i ett Kulturhus i Umeå som såg ut som vilket nybyggt kommunalt bibliotek som helst. Scenens placering i rummet förde tankarna mer en mellanstadietalangjakt än en festivalspelning. Belysningen var märkligt vardagsrumsaktig, dels på grund av det stora biblioteksfiket som lyste öppet 20 meter bort med sina kanelbullar och Bravojuice överhälld i andra förpackningar för 35 kronor. På Nobelberget är förutsättningarna de motsatta. Betonggolv, becksvart och svettiga industriväggar.

För mig har Solen alltid varit ett band som ska spelas på högsta volym och helst skriksjungas med till och det är just den stämningen som infinner sig den här natten. Ljudet är högt och bra, ljuset stämningsfullt och mörkt och Solen river av låt efter låt lika tajt som på inspelningarna men med ännu mer energi. Bäst under kvällen är Leonore, Miljonär och Kom Kom Kom som verkligen får den ångestfyllda allsången att ta över tillställningen.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s