Artikel / Konserter / Recensioner

alt-J på Popaganda

alt-J har hittills gjort sig bäst i inspelad version, de gånger jag tidigare sett Leedsbandet har de haft svårt att förmedla sin experimentella mathflörtande musik. Denna gång ser det annorlunda ut. De växlar skickligt intensitet och tempo på ett välavvägt sätt. Den ambitiösa ljusshowen som tar plats i solnedgången följer musiken noggrant och inget lämnas åt slumpen.

De nyare låtarna gör sig bra live och adderar en dimension till framträdandet, 3WW blir ett stämningsfullt intro och Deadcrush ett fräscht energitillskott. Bäst blir dock självklart de gamla, mer festival(trall)vänliga låtarna som Fitzpleasure, The Gospel of John Hurt och Taro. Förstasingeln från andragiven, Every Other Freckle får inte riktigt den där mäktiga tyngden som studioversionen har och blir lite av ett antiklimax. Allt är dock förlåtet när avslutande Breezeblocks ger Eriksdalsbadet en riktig käftsmäll.

alt-J har vuxit som liveband och anpassar sig efter utomhusfestivalens långt ifrån optimala förutsättningar på ett bra sätt. Låtmaterialet håller välkänt hög klass och snart kanske deras liveframträdanden kan göra skivorna rättvisa fullt ut.

Betyg: 5/7

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s