Artikel / Lyssna / Nyheter

LYSSNA: Therese Lithner – Drown

Umeåbördiga Therese Lithner har tidigare varit med i betydelsefulla band som Vaken och My Sound of Silence i norra Sveriges musikhuvudstad. Nu har hon flyttat ner till huvudstaden och startat soloprojekt som resulterat i en EP som är att vänta via Lazy Octopus i vår.

Drown är första smakprovet och Lithner sätter standarden extremt högt. Ett sound som både lyckas låta skitigt och elegant på samma gång gör Drown till inte bara en mycket fängslande singeln utan den mest intressanta svenska debutsingeln 2018. Vi må vara något biased och leva i en underbar bubbla men svenska indiescenen levererar just nu en kvalitet och mångfald som i alla fall vi inte skådat tidigare och Therese Lithner är ytterligare ett exempel på detta.

Lördag 10 februari kan den som befinner sig i Stockholm se Therese Lithner tillsammans med Colleen Green och Luxury Death när Lazy Octopus håller kväll på Melodybox, event här!

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s