Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Metronomy på Popaganda

Efter att Parcels värmt upp Popagandabesökarna med sin lättillgängliga discopop var det dags för andra dagens solklara höjdpunkt, Metronomy. För dagen helt klädda i vitt med undantag för basisten Olugbenga Adelekans mönstrade topp och tydligt uppställda på scen är det snabbt tydligt att bandet tänker leverera en helhetsupplevelse. Att de två keyboardisterna står bakom plexiglas med instrumenten nedåtvinklade, så att hela publiken kan följa när fingrarna dansar över tangenterna är en snygg detalj. Att samma tidigare nämnda keyboardister ofta står för synkroniserade smått komiska dansuppvisningar är en annan.

Konsertens fem-sex första låtar vävs ihop utan paus och ett tag tror jag att hela konserten kommer vara en enda aldrig avstannande dansfest men så blir det tyvärr inte. Det höga tempot passade Metronomy bra och när pauserna börjar komma behöver ofta halvlyckade och ganska klyschiga mellansnack räddas upp av den efterföljande festen som i stort sett varenda låt bjuder på.

Bland de främsta raderna är det tätt mellan superfansen, oavsett om det är The Bay, Miami Logic eller Love Letters som drar igång möts introna alltid av ett genuint jubel. . Det är lättsamt, dansvänligt och glatt, precis som en kunde vänta sig och också ville ha det.

Bäst under kvällen är ändå kanske största hitten The Look. Efter ett utdraget intro som låter publiken ana vad som är på väg låter bandet den karakteristiska synthslingan eka ut över Eriksdalsbadet med maximal effekt. Metronomy gör en stabil men inte överväldigande spelning på sommarens sista dag.

Betyg: 4/7

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s