Om oss

640c085d7c88ceae11bbf0ce97fb866aFVIndie.se grundades av Sixten Engqvist & Axel Franzén och lanserades den 1 februari 2014 med syftet att stå för en underhållande och kompletterande rapportering av musik som inte får tillräckligt med utrymme i Sverige och svensk media. FVI är en del av Musikföreningen FVI som är med i Ung Media Sverige.

FVI står för rapportering av musik som främst täcks av brittisk och amerikansk media. Ambitionen är att stå för en personlig, underhållande nyhetsrapportering men också djupdykningar genom festivalreportage, intervjuer, hyllningar, hån och recensioner. FVI kommer aldrig vara den mest pretentiösa musiksidan, det är inte heller tanken. Målet är att introducera & täcka nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige.

FVI prioterar snabb koncis nyhetsrapportering istället för meningslösa re-writes, därför sköts vår nyhetsrapportering mestadels via Twitter och bloggen lämnas istället till låtar vi tycker extra mycket om, recensioner samt festivalreportage. Till höger på sidan kan du enkelt följa Twitter-flödet dygnet runt.

Utöver detta har FVI sedan sommaren 2014 täckt festivaler som Roskilde, Way Out West, Bråvalla, Popaganda, Stockholm Music & Arts mfl. och erbjuder en bred festivalrapportering med allt från konsertrecensioner till matbloggar. Under våren 2016 drog vi igång Rama Lama Radio vilket till en början var ett radioprogram med fokus på den alternativa musikbranschen som sändes i 9 avsnitt på Stockholm Lokalradio. Under sommaren spelades ett extraavsnitt från Roskilde in och under hösten intervjuades bob hunds Thomas Öberg när radioprogrammet blev en podcast, ambitionen är att fortsätta täcka festivaler med podden för att komplettera vår sedvanliga festivalrapportering.

Följ FVIndie på Hype Machine här. 

Advertisements